Bäst i test - Elsparkcyklar

E-Stuff ES2 Pro E-scooter Recension

E-stuff ES2 PRO E-scooter recension: En stabil, prestanda stark elsparkcykel för en bra peng.

E-stuff ES2 PRO E-scooter recension kort översikt:

E-stuff ES2 PRO är en stabil, välbyggd elsparkcykel som klarar dom allra flesta backar tack vare extremt stark motor på hela 700W max effekt. Snygg design, robust bygg kvalitet och stark konkurrent till välkända varumärken som till exempel Xiaomi och Segway.

Tekniska specifikationer

Uppmätt hastighet med GPS: 31km/h(Utan spärr) Går att välja som 20km/h med vid beställningen
Uppmätt räckvidd: 27,4km
Uppmätt laddningstid: 5H 20min(0-100%)
Vikt på produkten: 12,5 kg
Maxvikt på förare: 120 kg
Certifierad vattentätshetsgrad: IP54 för nordiska klimat, tål regn körning

Testet har utförts med en förare med en lastvikt på 76kg, utomhus temperatur 19 grader. Körning på blandad stadskörning. Tänk på att räckvidden varierar beroende på förarvikt, väderförhållanden, temperatur och hastigheten.

Vi börjar med fördelarna och nackdelarna
+
bra punkteringsfria däck - Ingen risk för punktering
+accelerar snabbt - Tar backarna väl
+god räckvidd - Räckvidden ligger nära tillverkarens specifikationer
+bra led belysning - LED belysningen fram är stark
-något stötig - Något stötig vid viss vägunderlag, men helt klart accetabelt för att slippa punkteringar. Den inbyggda stötdämparen som sitter under fotplattan hjälper till även att reducera stötarna.

SE DAGENS AKTUELLA PRIS HÄR PÅ E-STUFF ES2 PRO E-SCOOTER 2023

E-stuff ES2 PRO E-SCOOTER 2023 - En användarfavorit helt enkelt!

Sedan första ES2 PRO:n lanserades har E-stuff gjort ett rad olika ändringar på elsparkcykeln. Vid jämförelse med föregående årsmodell, så har 2023 fått en ny hel svart design som ger ett intryck av modern, robust och seriöst intryck av sin elsparkcykel. E-stuff ES2 PRO e-socoter har även fått ett större batteri kapacitet vilket ger en längre räckvidd än föregående modell. Vid inspektion allmänt av ramen så som svetsningar och synliga komponenter upplevs E-stuff ES2 PRO som en robust, välkonstrukterad och en driftsäker elsparkcykel. Vid en hel del research har ES2 PRO e-scooter mycket goda rykten om att elsparkcykeln tar sig upp på dom allra flesta uppförsbackar utan problem. Detta är något som billigare scootrar inte alltid levererar i vilket ES2 PRO e-scooter sticker ut i mängden tack vare sin prestanda starka motor. Vid redan dom första minuterna i vår provkörningen vi utför förstår vi redan vart alla rykten kommer ifrån och vi kan verifera att det faktiskt stämmer och ES2 PRO slutar inte här att förvåna oss. Scootern är kraftfull, har bra gasrespons och är sjukt rolig att köra även för oss äldre som provkör. En fantastisk transportmedel helt enkelt!

E-stuff ES2 PRO är utan tvekan en av dom bästa elsparkcyklarna på marknanden i sin pris klass. Vid jämförelse mot stora kända varumärken har ES2 PRO en kraft, klättringsförmåga, trevlig körupplevelse tack vare sin acceleration och robust kvalitet som ingen annan konkurrent upplevs att ha. 

Vid en sammanfattning av vårt test, så kan vi komma fram till att vi fick en total räckvidd på 27,4km med en förare som väger 76kg. Testet utfördes i blandad stadstrafik med både uppförsbackar och varierande vägunderlag. Scootern har en lätt vikt på enbart 12,5 kg vilket gör den även smidig att fälla ihop vid transport i pendeln. Scootern är även speciellt anpassad för att få plats i allra flesta bagageutrymmen när du vill ta med scootern under semestern exempelvis. En vinnare helt enkelt!

Vi kan nog direkt vara överens om att E-stuff har gjort stora framsteg på sin populära ES2 PRO e-scooter. Det är inte bara accelerationen som är bättre än tidigare utan även räckvidden och däcken har uppgraderats med punkteringsfria däck för att slippa frusterade kunder med punkteringar. Scootern har även kompletterats med stötdämpare för att göra komforten ännu bättre än innan.

Slutsumman med ES2 PRO e-scooter

Slutsumman är att ES2 har PRO e-scooter är en fantastisk elsparkcykel i sin prisklass. Man får helt enkelt inte mer elsparkcykel för pengarna. Vi har insett varför E-stuff växt så pass mycket på kort tid tack vare sina kvalitativa produkter. Bästa köp 2023 utan tvekan enligt oss när det gäller elsparkcykel.

Accelerationstest

ES2 PRO e-scooter drivs av en framhjulsdriven elektrisk motor som är borstlös med en maxeffekt på hela 700W. Vid våra tester lyckades vi accelera 0-25km/h på enbart 7,4 sekunder. Testet utfördes på plan mark i stadsmiljö med en förarvikt på 76kg. Ännu lättare förare kommer med största sannolikhet uppleva accelerationen som ännu aggresivare. Vid jämförelse med stora märken, så är det ingen tvekan om att ES2 PRO e-scooter har bättre klättringsförmåga än många andra dyrare scootrar.

Uppförsbacketest

ES2 PRO e-scooter har en väldigt bra klättringsförmåga på uppförsbackar. Genom ett tiotal tester av olika elsparkcykel märken, så vet vi att klättringsförmågan skiljer sig åt väldigt mycket från märke till märke och speciellt i den billigare prisklassen. Det vi dock är överens om är att ES2 PRO e-scooter har betydligt bättre klättringsförmåga på uppförsbackar än sina konkurrenter vi jämfört med i samma prisklass. I lite brantare uppförsbackar kan man dock av naturliga skäl räkna med att hastigheten går nedåt något, speciellt om testet påbörjas strax innan uppförsbacken börjar. Vi har noga valda backar som vi testar alla elsparkcyklar i. Backen har en lutningsgrad på 9,81grader och körs med en förare på 76kg. Uppförsbacken är sådan att vi klassar den som en svårare uppförsbacke och passerar en elsparkcykel denna utan problem, så passerar den dom allra flesta backar.

Räckviddstest

ES2 PRO e-scooter levereras med ett kraftfullt batteri kapacitet på 360wH och i vår stadsmiljö under testet med backar med medel lutning uppgick räckvidden till 27,4 km me en förarvikt på 76kg. Temperaturen utomhus var på 19 grader under testet. Tänk på att det är även vanligt att räckvidden blir något kortare när det blir kallare ute då elscooter batterier inte har några förvärmnings funktioner.

Bromstest

ES2 PRO e-scooter är utrustad med skivbroms bak som nyper bra. Skivbromsen har även ventilerade skivor vilket gör att skivorna fungerar bra även när de blir varma. ES2 PRO e-scooter har bra bromsar och kombinerar bra med sin elektriska motorbroms.

Komfort test

E-stuff ES2 PRO e-scooter upplevs som en bekväm och robust elscooter för sin prisklass. 2023 årsmodell har även utrustats med dämpare bak vilket gör kör komforten ännu högre än tidigare. E-stuff har även bytt ut gamla luftdäcken mot punkteringsfria däck med en speciell konstruktion som gör att de är något mjukare är rent gjutna däck. En helt klart vinnande koncept och skönt att slippa oroa sig för framtida punkteringar. Vi som bytt elscooter däck vet hur meckigt det faktiskt kan vara och hur skönt det är att slippa oroa sig om man råkar köra över något vast.

Smartphone appen

Vi har inte granskat bara själva elscootern i sig utan även funktionerna som finns i den medföljande smartphone appen. Det är super enkelt att koppla upp sig med hjälp av en smartphone. Uppkopplingen sker på ett par minuter genom att ladda ner smartphone appen, installera den, starta scootern, starta appen och klicka på anslut. I appen har du möjlighet att se din beräknade räckvidd vilket är skönt att veta innan färd. Man har även möjlighet att justera och spärra scooterns topphastighet, låsa elscootern, aktivera farthållaren, ändra körläge så som sport läge och komfort läge.

   

Smidighets test

E-stuff ES2 PRO är smidig elsparkcykel på många olika sätt. Ett av dom stora övervägande fördelarna är att scootern är enkelt att transportera med i pendeln, bilen eller husbilen tack vare sin unika vik system. Scootern viks ihop endast på 3 sekunder som gör det möjligt att enkelt bära den och förvara den med minimal plats utrymme. Med en vikt på endast 12,5 kg upplevs elsparkcykeln som lätt att frakta på trots sin robusta konstruktion.

Belysnings test

Belysningen sitter på bakskärm och vid styret och använder LED teknologi vilket ger stark sken med minimal batteri sluk. Skenet är vitt och belyser väl upp vägen vid mörkerkörning. Baklampan har integrerad bromsljus som visar tydligt andra trafikanter när du bromsar tack vare sin blinkande funktion. Belysningen aktiveras snabbt och enkelt genom endast ett knapptryck. E-stuff ES2 PRO är även utrustad med reflexer på sidan av elsparkcykeln vilket gör den ännu synligare i mörker.

Däck test

Föregående modell av ES2 PRO använde luftfyllda däck, men det märks tydligt att E-stuff tagit åt kritiken kring problem med punkteringar. Vi alla vet hur meckigt det är att byta däck på en elsparkcykel. Detta har åtgärdats genom att E-stuff ES2 PRO kommer numera med solida, punkteringsfria däck som standard vilket gör att du slipper oroa dig för framtida punkteringar. Däcken har även en speciall konstruktion med hål på sidan vilket gör att däcken upplevs mjukare än rena gjutna däck. En helt klart vinnande koncept för att slippa framtida punkteringar.

Däcken är 8,5" stora och tillräckligt stora för denna typ av elsparkcykel. Nackdelen med dessa punkteringsfria däck är att de är något stötigare än luftdäck, men oftast är något man accepterar trots allt eftersom punkteringar blir irriterande. ES2 PRO är även numera utrustad med dämpare bak som sitter strax bakom fotplattan vilket gör att stötdämparen tar mycket av stöten trots punkteringsfria däck. En helt klart bra val av kombination tycker vi.

Fotplattan

Fotplattan har en svart gummi matta som är greppvänlig och inte hal trots om man skulle köra i regnet. Fotplattan har en ståyta på 45 cm x 14,5 cm. Höjden från fotplattan till styret är ca 95 cm vilket är en standardhöjd på dessa typen av elscootrar och lämplig för dom flesta förare.

Robust byggkvalitet rakt igenom

Det märks att E-stuff inte tummat på kvalitén på ES2 PRO. Scootern har en snygg svart design som ger ett modernt intryck och vik/låsmekanisken är kraftig och hållbar. E-stuff ES2 PRO använder sig av en säker låsmekanism tilll skillnad från många andra tillverkare som använder sämre varianter och har därav en tendens att börja glappa vilket orsakar säkerhets brister. Material valet är kvalitét rakt igenom. Ramen består av flygplans aluminium vilket bidrar till en lågvikt på scootern, men robust kvalitét. Svetsfogarna är snygga, välsvetsade och kablaget är seriöst draget och blivit vattentätade. E-stuff ES2 PRO har en IP vattentätsgrad och är speciellt utvecklat för nordiska klimat och för att tåla köra i regn väder.

SE DAGENS AKTUELL PRIS HÄR PÅ E-STUFF ES2 PRO 2023

Slutsats av E-stuff ES2 PRO - Vinnande elsparkcykel 2023

Det är en djungel numera i Sverige med elsparkcyklar och som en vanlig konsument vet man inte riktigt vad som är bra och dåligt vilket är även anledningen att vi började göra denna typen av recensioner. Det vi har kommit fram till efter ha testat en stor mängd olika elsparkcyklar i samma prisklass som ES2 PRO, så är E-stuff ES2 PRO E-scooter en vinnare när det gäller hur bra den tar sig upp för uppförsbackar, sin unika snygga design och kvalitén. Det vi kan konstatera är att E-stuff ES2 PRO är en mycket konkurrentkraftig elsparkcykel till konkurrentkraftig prislapp. När vi har jämfört mot andra elscootrar i samma prisklass har vi märkt att man helt enkelt inte hittar någon liknande elsparkcykel för samma pris till detta pris. ES2 PRO är helt enkelt en vinnare i både pris och elscooter. Det finns så klart bättre elsparkcyklar i marknaden, men det vi kan konstatera är att om man vill hitta en elsparkcykel till detta priset, så behöver man lägga 2500-4000 kr extra än vad E-stuff ES2 PRO kostar.

ES2 PRO är helt enkelt en bra elsparkcykel helt enkelt att sig A till B som är idag en otroligt viktig verktyg för tusentals studenter, arbetare och hobby åkare.

E-stuff ES2 PRO E-Scooter specifikationer hämtade från tillverkaren

Tillverkare: E-stuff
Modell: ES2 PRO
Färg: Svart
Vikt: 12,5kg
Topphastighet med spärr: 20km/h
Topphastighet utan spärr: 30km/h
Optimal räckvidd: 30 km
Kapacitet på batteri: 360Wh
Laddningstid: 4-5 timmar
Maxvikt på förare: 120 kg
Bromsar: Skivbroms och elektrisk motorbroms
Däck: Punkteringsdäck 8,5" med special konstruktion
Stötdämpare: Ja
Belysning: Vit LED belysning fram och röd diod bromsljus bak
Vattentät: Ja(Nordiska klimat som regn)

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)